Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ
«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».
Γιατί ρε φιλαράκια; Ο τόπος εγκατάστασής τους, ήταν Μακεδονία τα αρχαία χρόνια; Αυτά είναι τα αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα που έχετε; Τα νομίσματα τι λένε; Σας είπε ποτέ κανένας τι είναι αυτά και πως μοιάζουν; Ξέρετε τι θα πει «municipium Stobensium» για τα Σκόπια; Άντε να ρωτήσετε κύριοι «αδιάσειστοι».
Ξερή ανακοίνωση βρήκα, χωρίς ονόματα. Μαζευτήκατε πολλοί να ανακοινώσετε αυτά; Άκου κατ επανάληψη. Λέτε και ψέματα. «Σε μια ιδιαίτερα σπάνια κίνηση» γράφει η news. Η γραφή σας είναι ύπουλη και το λιγότερο ανιστόρητη. Άντε να πάρετε πίσω κανένα βραβείο από αυτά που δώσατε τα τελευταία χρόνια. Άντε μπράβο και είναι καλύτερα από το να λέτε αυτά, να το κρατάτε κλειστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου