Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΧΩΣΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ

Η ΚΑΤΑΧΩΣΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ
Το πρώτο δείγμα αναστήλωσης, ο καταϊδρωμένος και πολύ κουρασμένος αρχιτέκτονας της ανασκαφής (βλέπε βίντεο) στην Αμφίπολι, το έδειξε με τον περίβολο.
Στην δεύτερη φωτογραφία, ήταν σκεπασμένος και έτοιμος για τα περαιτέρω. Στην πρώτη φωτογραφία, είναι όπως τον αναστήλωσε. Ψάχνω να βρω εφαρμογή της λέξης σε κατάχωση και δεν μου βγαίνει. Την δική σου μέθοδο αναστήλωσης, και ανάδειξης, Λεφαντζή, εμείς οι Αμφιπολίτες τη λέμε «θάψιμο του κερατά».
Βλέπω ξανά και ξανά την δεύτερη φωτογραφία και προσπαθώ να καταλάβω, πως μπορεί ο περίβολος από απόσταση, να αποσταθεροποιήσει το μνημείο. Δεν τα καταφέρνω. Πίστευε λοιπόν και μη ερεύνα τη διάνοια του αρχιτέκτονα. Για μας με τη συμβατική νόηση, όλα θα αποκατασταθούν, αν τύχη και ο Λεφαντζής αποδειχθεί πονηρός. Αν θες να ανακουφίσεις τις πιέσεις Κε μηχανικέ, κάντο από το φερτό χώμα του εσωτερικού που καλύπτει το μνημείο και που λέξη δεν ακούγεται για απομάκρυνσή του. Δεν ανήκει στις επιθυμίες σου να αποκαλυφθεί κάτι καινούργιο; Και την εσκεμμένη μη ανάδειξη, εμείς στα μέρη μας το λέμε κατάχωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου