Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 23/11/2017

Asterios Tsintsifos
2 ώρες
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 23/11/2017
Το για «γέλια και κλάματα» είναι μια γνωστή έκφραση, που συχνά βρίσκει εφαρμογή σε αρχαιολογικά συνέδρια. Έτσι η Κα Κοτταρίδου της Βεργίνας, σίγουρη ότι έχει τον τάφο του Φιλίππου εκεί, αποφάσισε από το καλάμι που καβάλησε, να ονοματίσει όλους τους συλημένους τάφους της περιοχής της.
Είπε λοιπόν: «Ο ένας τάφος είναι πιθανότατα της Κυνάνης (κόρη του Φιλίππου Β’ από την Ιλλύρια πριγκίπισσα Αυδάτη και ετεροθαλής αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου)» «Ο άλλος είναι διπλή ταφή, ζευγαριού, πιθανότατα των Αριδδαίου- Ευριδίκης (ο Φίλιππος Αριδδαίος ή αλλιώς Φίλιππος Γ’ της Μακεδονίας, γιος του Φιλίππου Β’ και της Φιλίνας, που παντρεύτηκε την κόρη της Κυνάνης, Ανταία Ευρυδίκη). Επιπλέον ένας μεγάλος μακεδονικός τάφος του οποίου η πρόσοψη είναι κατεστραμμένη «είναι ίσως ο τάφος του Κασσάνδρου, ενώ ένας τάφος με κίονες ανήκει ίσως στον Φίλιππο Δ’, εγγόνο του Φιλίππου Β’. Μάλιστα, δίπλα στον τάφο της Ευρυδίκης, υπάρχει ακόμη ένας τάφος, πιθανότατα της Θεσσαλονίκης. Ποιας άλλης θα μπορούσε να είναι καθώς είναι διακοσμημένος με αστέρια-θυρεούς στο θρόνο;» αναρωτήθηκε η κ. Κοτταρίδου.
Επιφανείς αρχαιολόγοι από το ακροατήριο χαχάνιζαν με αυτά που ακούγονταν!!! Τους καταλαβαίνω απόλυτα, άσχετα το αν εγώ θα έκλαιγα. Δηλαδή ρε παιδιά, κωμωδία τον κάνατε τον πολιτισμό μας; Δεν θα ήταν καλύτερα, κάποιος ή όλοι από εσάς που χαχανίζατε, να της λέγατε να σταματήσει;
ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση να ζωντανέψει ο Φίλιππος, αν μάθει πιο θώρακα του χρεώνουν. Ο άλλος δε που πραγματικά του ανήκει, βρικολάκιασε. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Φωτογραφία του Asterios Tsintsifos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου