Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Βέβαια τα ιστορικά μυστήρια πρέπει να υπάρχουν, γιατί προσφέρουν γοητεία και εξάπτουν τη φαντασία. Η προσπάθεια λύσης τους είναι το μεγάλο κίνητρο που προάγει την έρευνα και εμπλουτίζει την επιστήμη. Βέβαιο είναι ακόμα, ότι πολλά μυστήρια θα παραμείνουν άλυτα, όπως και βέβαιο είναι ότι κάποια από αυτά δεν βρίσκουν λύση λόγω ανεπαρκούς έρευνας.
Είναι γνωστές οι προσπάθειες ανθρώπων, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανακάλυψη του τάφου του Μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου. Δεκάδες θεωρίες διατυπώθηκαν και όλες είχαν αφετηρία ιστορικές πηγές και μαρτυρίες. Όσων τα συγγράμματα από τα αρχαία χρόνια, αναφέρονταν στο θέμα αυτό, έγιναν φύλο και φτερό σε μια προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας. Αυτό μετά από δεκαετίες, δείχνει να είναι μάταιο. Όμως υπάρχει κάτι, στο οποίο δεν απευθύνθηκε κανένας. Το ΝΟΜΙΣΜΑ.
Βρίσκω ότι είναι τραγική η παράλειψη αυτή. Εκατομμύρια νομίσματα όλων των περιόδων, μεταφέρουν ατόφια ιστορία που κανένας δεν φρόντισε να διαβάσει. Πλήθος νομισμάτων έδειξαν την μετά θάνατον πορεία του Βουκεφάλα, όπως αναλυτικά γράφεται στο βιβλίο μου ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Έτσι υπάρχουν φυσικά και αντίστοιχα νομίσματα για τον Αλέξανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου