Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ



Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ
Δεν είμαι λοιπόν το ζητούμενο, οι πληροφορίες που έρχονται σε εμάς από τα αρχαία χρόνια, αλλά οι ανόητες ερμηνείες αναρμόδιων που θέλουν να φτάσουν εκεί που δεν μπορούν. Την πεμπτουσία για το τι ήταν το μνημείο που αποκαλύφθηκε, την περιέγραψαν οι αρχαίοι με κάθε λεπτομέρεια.
……….Η ώρα έφτασε και η ιέρεια (Ολυμπιάδα) εξέρχεται από αριστερά. Δίνει το χρησμό που προσωποποιείται σε νίκη (κέντρο) που ίπταται, στον στρατιώτη αγγελιοφόρο που περιμένει σε στάση προσοχής απέναντι. Ο νικηφόρος χρησμός θα φτάσει στον βασιλιά Αλέξανδρο (ιππέας) και μαζί με τον στρατό του (κάτω) θα κινήσει για την ανατολή…...
Η σύνθεση των εικόνων υπάρχει εδώ, μπας και μπει φραγμός στην απύθμενη βλακεία που συνεχίζει να εκπορεύεται από χείλη «ειδικών». Εξακολουθούν να τον λένε ταφικό θάλαμο. Το αν ο χώρος ήταν χρηστικός γιατί η πόρτα ανοιγόκλεινε, αυτό περνά στις λεπτομέρειες. Στα πανεπιστήμια διδάσκουν ακόμα για τον «Θράκα ήρωα». Κάποτε θα αγοράσουν το βιβλίο μου ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και θα καταλάβουν ότι πρόκειται για τον Αλέξανδρο. Το νόμισμα της εικόνας είναι μικρό δείγμα από το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου