Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ
(Απόσπασμα αποδεικτικού υλικού). Η ιδιαίτερη κεφαλή που ακολουθεί το σύμβολο του ΗΛΙΟΥ στην αρχή της ανάγνωσης, ανήκει στον ιερέα του που είναι και ο αφηγητής του ύμνου…… Τον αναγνωρίζουμε από δυο χαρακτηριστικά γνωρίσματα που φέρει στην κεφαλή του. Την τούφα μαλλιά στον κρόταφο που σχηματίζει κέρατο κριού και τη διπλή σπείρα που έχει στο μάγουλο! Ο ΚΑΡΝΕΙΟΣ Απόλλων και ο ΆΜΜΩΝΑΣ Δίας (νομίσματα), με την γνωστή ΗΛΙΑΚΗ ιδιότητά τους, φέρουν κέρατα κριού και είναι η μεγάλη απόδειξη για την ταυτότητα της κεφαλής επάνω στο δίσκο……. Καθιερώθηκε να παραπέμπει ο κριός στον ΗΛΙΟ, από τα σπειροειδή κέρατά του, αλλά και από μια περίεργη και ανεξήγητη συνήθειά του, να παίρνει συγκεκριμένη στάση απέναντι στον ΗΛΙΟ.
Και η διπλή σπείρα με τη σειρά της που έχει στο μάγουλο ο ιερέας, συμβόλιζε το άπειρο και την αιωνιότητα που ανήκαν σε ΟΥΡΑΝΟ και ΗΛΙΟ. Στα Μινωικά χρόνια ήταν το πιο διαδεδομένο λατρευτικό σύμβολο και υπήρχε παντού, όπως αυτό της εικόνας από το εσωτερικό τάφου στη ΣΑΡΔΗΝΙΑ!!!
………..Προσφωνώ και περιγράφω χωρίς να ονομάζω τον θεό όπως αρμόζει εκ της ιδιότητός μου: ΚΥΡΙΕ, ΖΩΟΔΟΤΗ ΛΑΜΠΡΕ, ως τα ΠΑΝΘ ΟΡΑΣ. ΥΜΝΩ σε ο ΙΕΡΕΑΣ σου……………
ΥΓ. Το βιβλίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα, σε απάντηση πολλών μηνυμάτων για αγορά που δέχτηκα!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου