Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΒΕΡΓΗ – ΑΡΠΑΓΗ - ΒΟΤΣΑΛΑ

ΒΕΡΓΗ – ΑΡΠΑΓΗ - ΒΟΤΣΑΛΑ
Εσύ Περιστέρη, δυο πράγματα χρωστάς να φέρεις. Ευρήματα από τον 5ο π.Χ. αιώνα για να αποδείξεις ότι η αρχαία ΒΕΡΓΗ είναι στο Νέο Σκοπό Σερρών. Εκκρεμεί από το 2013 σε εκπομπή του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση. Θυμάσαι; Δεν τα δείξαμε όλα τα ευρήματα είχες πει ξεδιάντροπα! Και γω και συ ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Ξέρουμε ακόμα, ότι Βέργη στο Νέο Σκοπό δεν υπάρχει. Πόσο πολύ δεν ντρέπεσαι!
Για όσους δεν ξέρουν, την αρχαία ΒΕΡΓΗ που άκμασε 6ο και 5ο π.Χ. αιώνες, την τοποθέτησε στον αρχαίο οικισμό του Νέου Σκοπού, από όπου το παλαιότερο των ευρημάτων είναι μέσα 4ου αιώνα. Γιατί το έκανε; Γιατί έτσι γουστάρει. Πως μπορεί και γουστάρει; Όλοι οι αρχαιολόγοι το ίδιο κάνουν και κανένας δεν την χαλάει του αλλουνού. Μια και το έφερε η κουβέντα, αν αναρωτιέστε πόσο ανόητος μπορεί να είναι κάποιος που βλέπει αρπαγή Περσεφόνης με δυο άλογα, μην αναρωτιέστε. Καλύτερα αρπαγή με δυο άλογα, παρά Φίλιππος και ξεφτίλα ατελείωτη λόγω Βεργίνας.
Το άλλο που χρωστάς Περιστέρη, είναι τα βότσαλα του ψηφιδωτού που λείπουν. Αν δεν έχεις αυτά δείξε το ΑΓΑΛΜΑ.

1 σχόλιο:

  1. Tα βοτσαλα εχουν βρεθει και το ψηφιδωτο θα αποκατασταθει. Ετσι μας ειπε το 2014 η κυρια Περιστερη. Που να βρεθηκαν αραγε; Καπου εκει τριγυρω φανταζομαι.... Ε ρε δουλεμα που μας κανουν Αστεριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή