Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
Και μια ωραία πρωία, αποφάσισε η Κα Περιστέρη να ταυτίσει την αρχαία ΒΙΣΑΛΤΙΚΗ ΒΕΡΓΗ στον αρχαίο οικισμό της κοινότητας Νέου Σκοπού Σερρών. Την ακμάζουσα κατά τον 6ο και 5ο π. Χ. αιώνες ΒΕΡΓΗ, σε έναν οικισμό που δεν έχει το παραμικρό εύρημα από αυτούς τους αιώνες. Τι το απλούστερο;
Η Κα Περιστέρη, ακολούθησε μια πεπατημένη αρχαιολόγων που μετρά άπειρα παραδείγματα. Όλα μαζί δημιούργησαν μια εικονική αρχαία πραγματικότητα, την οποία σήμερα ονομάζουμε ιστορία. Γιατί όμως το κάνουν αυτό; Μα για τη Δόξα φυσικά. Αφού από πουθενά δεν απέκτησαν την ικανότητα εύρεσης της αλήθειας, που επίσης οδηγεί στη δόξα, κατασκεύασαν σε ιστορία κατά παραγγελία, δικά τους σενάρια. Μέγα παράδειγμα, το σκηνικό της Βεργίνας με τον ψεύτικο τάφο του Φιλίππου.
Τώρα η Κα Περιστέρη, διαχειρίζεται το μνημείο της Αμφίπολης και δεν κοιτάει πίσω. Δεν βλέπει ότι στο μουσείο των Σερρών, η ΒΕΡΓΗ με μεγάλα γράμματα ταυτίζεται στο Νέο Σκοπό. Τώρα θα μου πείτε, σιγά το πράμα, άλλοι ταύτισαν τις Αιγές με τη Βεργίνα!!! Μπορεί στους νέους ορίζοντες, η αρχαιολόγος να ξέχασε τη ΒΕΡΓΗ, όμως αυτή δεν ξεχνά αν δεν αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου