Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΒΕΡΓΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ

ΒΕΡΓΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ
Είναι πολλές φορές που αναρωτιέμαι για το μάταιο της υπόθεσης που εξυπηρετώ. Σκέφτομαι ότι ο κόσμος είναι καλά δομημένος μέσα στο ψέμα. Όλοι βολεύονται μέσα σ αυτό. Κάποτε νόμιζα ότι αποκαλύπτοντας ΜΙΑ ιστορική αλήθεια που θα έβγαινε μέσα από πολύ κόπο, θα υπήρχε σε μια ζωντανή κοινωνία, τουλάχιστον κάποια ηθική ανταπόδοση. Μετά από δεκάδες αποκαλύψεις, τίποτα δεν αλλάζει.
Για να μην γράφω αφηρημένα, θα περιορισθώ στο ζήτημα των Εδεσσαίων. Για σκοπιμότητες, έκλεψαν το ιστορικότατο όνομα ΑΙΓΕΣ και το μετέφεραν στη Βεργίνα. Τα στοιχεία που έρχονται από την αρχαιότητα βοούν για την αλήθεια. ‘Έρχεται η ώρα που αυτά αποκαλύπτονται και στην Έδεσσα οι μπροστάρηδες της τοπικής κοινωνίας αδιαφορούν. Αύριο η Κα Κοτταρίδου της Βεργίνας, στο ετήσιο αρχαιολογικό συνέδριο, θα αραδιάσει πάλι τις φαντασιώσεις της για το δήθεν ύψιστο Μακεδονικό κέντρο. Ότι είναι σε σπουδαιότητα τα Γρεβενά στην σύγχρονη Ελλάδα, το ίδιο ήταν η Βεργίνα στην αρχαία Μακεδονία.
Δεν θα χαρακτηρίσω τους Εδεσσαίους ακόμα, όμως αν συνεχίσουν να εθελοτυφλούν και να παίζουν το παιχνίδι της Κας Κοτταρίδου, δεν θα το αποφύγουν.
ΥΓ. Η Έδεσσα βγάζει ΑΙΓΕΣ στα νομίσματά της. Την Βεργίνα, την ήξερε η μάνα της;

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά. Ζούμε στην περίοδο της ψευτιάς και των φαντασιώσεων όπως π.χ. η ψευτοδημοκρατία που βιώνουμε. Σ 'αυτή την τραγική εικονική πραγματικότητα βρίσκεται και το σχετικό Υπουργείο και υπηρεσία. Όταν τίποτα δεν δουλεύει εκτός της "εφορίας" δεν περιμένουμε πολλά πράγματα δηλαδή δεν περιμένουμε τίποτα. Υπομονή και επιμονή στο έργο και καλή συνέχεια την ωραία αυτή προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή