Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού Σουηδίας – Μπούκας Ανδρέας

Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού Σουηδίας – Μπούκας Ανδρέας
Θέλησαν λίγες φορές να με προκαλέσουν διάφοροι τύποι, χωρίς να ανήκουν στο ιστορικό αρχαιολογικό. Αυτούς που εγώ αποκαλώ αναρμόδιους. Κάποιους τους είδα με συμπάθεια και έλυσα τις απορίες τους, άλλους τους αγνόησα. Με έναν Μπούκα Ανδρέα όμως, που μπήκε και στρογγυλοκάθισε στο «Κέντρο Ελληνικού πολιτισμού Σουηδίας» και ως εκ τούτου το πνεύμα του θα έπρεπε να είναι ευρύ, θα ασχοληθώ.
Andreas Boukas: Συγγραφέας ναι, ερευνητής, με την επιστημονική έννοια της λέξης, αμφίβολο.
Οι ερευνητές αναφέρουν τις πηγές και τις μεθόδους τους και υπόκεινται στον έλεγχο της επιστημονικής κοινότητας.
Ο συμπαθέστατος κ. Τσίντσιφος κρατά τα στοιχεία και τις μεθόδους τους σαν εφτασφράγιστα μυστικά και «καταγγέλλει» άλλους δίχως ο ίδιος ν’ αναφέρει πως αποδεικνύει πως λχ η Ολυμπιάδα υπάρχει σε νομίσματα της Μ. Ασίας ή που βασίζεται ο ισχυρισμός του ή οι υποθέσεις του για το «Καβείριο ιερό της Ολυμπιάδας» στην Αμφίπολη.
Καλές οι θεωρίες που ερεθίζουν το αναγνωστικό κοινό αλλά η έρευνα κι η επιστήμη βασίζονται σε αποδείξεις… Και για τα παραμύθια υπάρχει χώρος στις εκδόσεις και στο διαδίκτυο αλλά αυτό δεν τα κάνει επιστήμη.
Πηγή είναι το νόμισμα, η μέθοδος δική μου και η επιστημονική κοινότητα δεν ΜΠΟΡΕΙ να κάνει έλεγχο. Είμαι «ανοιχτό βιβλίο» και δεν έχω εφτασφράγιστα μυστικά. Καταγγέλλω στα ίσα τους αδίδακτους, που πάντα έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν. Αφού δεν αποδέχονται, θα έπρεπε να αντιδράσουν. 
Δεν το κάνουν Ανδρέα Μπούκα, όμως το κάνεις εσύ αυτό. Εκπροσωπείς τον Ελληνικό πολιτισμό στη Σουηδία, με τον χειρότερο τρόπο.
 Είσαι ακατάλληλος για το πόστο που σου εμπιστεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου