Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ – ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΙΣ

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ – ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΙΣ
Μεταφέρω όπως είναι γραμμένο:
……Ο διπλός πέλεκυς είναι έμβλημα των Ουρανίων θεών, σύμβολο δύναμης και κατανίκησης του λάθους. Αντιπροσωπεύει την ιερή ένωση του Ουράνιου θεού και της Γήινης θεάς, σύμβολο ιερογαμίας. Από τα Μινωικά θρησκευτικά σύμβολα είναι το κυριότερο και είναι γνωστότατο. Σύμβολο της Πνευματικής Αθανασίας και της Σοφίας του Ιερού Ζεύγους Ουρανού και Γής (Ήλιος - Σελήνη), σύμβολο της ενωμένης τους Δύναμης πάνω στη γη……
Ο συμβολισμός, δεν μπορούσε παρά να συνεχιστεί και στα Καβείρια μυστήρια. Εκεί χαρακτήριζε το επουράνιο και το χθόνιο, όπου χώρος αντάμωσης ήταν τα Καβείρια ιερά. Ίσως το ίδιο να χαρακτήριζε και στα Μινωικά χρόνια. Δεν ήταν ο μόνος συμβολισμός. Εκτός από τον πέλεκυ (1), το κηρύκειο του Ερμή (2), αλλά και διπλός κορμός της ιεράς αμπέλου (3), συμβόλιζαν αυτό το δυισμό.
Τα πολλά μονογράμματα σε ένα σπανίζουν. Μέσα στον κύκλο που συμβόλιζε τα Καβείρια ιερά και ήταν μίμηση του ηλιακού δίσκου, υπάρχει ένα από αυτά τα πολυμονογράμματα (1). ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ και ΣΤΡΥΜΩΝ, όπως και το ιερό ΠΑ (άλφα μέσα στο πι), αναγνωρίζονται μέσα στο ίδιο σύμπλεγμα. Μακάρι η όποια ανασκαφική ομάδα να αποκαλύψει το ιερό της Ολυμπιάδας στον «Καστά», να ανακοινώσει τον ΑΝΤ ΑΥΤΟΫ που ήταν ο Βουκεφάλας, να αναγνωρίσει το ιερό του ΣΤΡΥΜΟΝΑ που είναι μέσα και επιτέλους να καταλάβει τι θα πει ΠΑ (4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου