Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
Πίσω από τον τοίχο, υπήρχαν στις αρχαίες κοινωνίες οι ΑΡΕΤΕΣ της ΨΥΧΗΣ. Ήταν το έπαθλο, που μπορούσε να οδηγήσει ανθρώπους στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ και σε άλλα μονοπάτια! Σε ότι μένουμε εκστατικοί από τότε και ότι θαυμάζουμε, πίσω από τον τοίχο ήρθε. Εκεί στον κυκλικό χώρο συνάθροισης και σε μια συνεχή διαβούλευση, παίρνονταν για την κοινωνία έξω, αποφάσεις. Είχαν την εγγύηση ανθρώπων, για τους οποίους οι έξω δεν αμφέβαλαν!
Σήμερα δεν υπάρχει τοίχος! Ούτε από μέσα υπάρχει, αλλά ούτε και από έξω! Όλοι έγιναν ίσοι σε πράγματα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να ακουμπήσουν. Και βέβαια μην τους το πείτε! Οι ΑΡΕΤΕΣ αντικαταστάθηκαν από πονηριά, αλαζονεία, έπαρση, σκοπιμότητες και ατομικό συμφέρον! Η κοινωνία πάει «περίπατο», αλλά ποιος από τους επιτήδειους διαχειριστές νοιάζεται; Αλλά και πόσοι από τους άλλους που υπομένουν καταλαβαίνουν;
Θέλει θράσος να γράφεται «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ», από υπευθύνους του φιάσκου στη Θεσσαλονίκη! Και βέβαια ο αγώνας συνεχίζεται, αλλά ΟΧΙ από εσάς πλέον! Η αναγνώριση του λάθους και η αυτοκριτική, πλην πρακτόρων, είναι ΑΡΕΤΕΣ που πρέπει να δείξετε ότι έχετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου