Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με σχετική ακρίβεια μας λένε οι αρχαιολόγοι, τρομάρα να τους έρθει, ότι αυτά τα νομίσματα κόπηκαν κάπου στην Ελλάδα!!! Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι φίλοι μου με τους οποίους συζητήσαμε ατέλειωτες ώρες, κατάλαβαν ήδη που είναι αυτό το κάπου στην Ελλάδα!!!
Γιατί ο Μάρκος Αντώνιος έκοψε τέτοιες παραστάσεις; Μεγάλο θέμα αυτό. Ίσως είναι το πρόπυλο του μνημείου, που φαίνεται να εντόπισε ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής στην Αμφίπολι!!! Αν το αναγνωρίσει όμως, είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει και τα υπόλοιπα των νομισμάτων!!! Το κυκλικό μνημείο, τον προσωποποιημένο Ήλιο και τα άλλα!!! Πρέπει δηλαδή να δώσει ταυτότητα στο μνημείο. Αγαπητή ανασκαφική ομάδα, τα νομίσματα είναι «άτιμα», άτιμη είναι και η κοινωνία, αν εσείς δεν πράξετε τα δέοντα. Οφείλετε στο όνομα της επιστήμης να ονοματίσετε το μνημείο!!! Μην αφήσετε να το κάνει ένα τρίτο νόμισμα για εσάς!!!
Τι είναι και προπαντός τι συμβολίζουν αυτά που ξεπετάγονται από «κύκλο» στο δεύτερο νόμισμα; Τι να σημαίνει το Μ επάνω στον «κύκλο»; Πέρασε άραγε ο Αντώνιος από την Αμφίπολι; Αυτός αναμόρφωσε την Μακεδονία; Μήπως δεν ξεκόλλαγε από εκεί; Ήταν ανόητοι οι αρχαίοι στους συμβολισμούς τους; Μέχρι που φτάνει η φαντασία σας; Καλά ερωτήματα.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου