Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΦΙΠΟΛΙ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ


ΑΜΦΙΠΟΛΙ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Κάποιοι έγραψαν ότι οι περιοδείες ανά τον κόσμο, κρατάνε την ανασκαφή της Αμφίπολης ζωντανή και έτσι γρηγορότερα θα έρθει η επανεκκίνηση των εργασιών. Θα συμφωνούσα απόλυτα, αν εκεί στο οπουδήποτε λέγονταν αλήθειες. Αν εκεί έβγαιναν προς τα έξω τα προσόντα της Αμφίπολης και όχι δυσφημιστικά για την ίδια πόλη πράγματα.
Μίλησε κανείς για :
Το Καβείριο της Αμφίπολης
Το μαντείο της Αμφίπολης
Το ιερό προσκύνημα του ΦΙΛΙΠΠΟΥΤο ιερό ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ προσκύνημα του ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ
Το ιερό του ΡΗΣΟΥ που περιμένει μέσα στον «Καστά»
Το ιερό του ΣΤΡΥΜΟΝΑ που επίσης περιμένει
Και εκτός αυτών να δικαιολογήσουν γιατί η Αμφίπολη έχει τον τίτλο της πόλης του φωτός.
Υπάρχει κανένας λόγος χωρίς τα παραπάνω, να μείνει ζωντανή η ανασκαφή; Κανένας και οι περιοδεύοντες το ξέρουν.
Μου αρέσει!
Σχολιάστε

«ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ» ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Έκανα την αρχή σήμερα στο νέο βιβλίο, που κι αυτό πατάει σε παρθένο έδαφος. Ο τίτλος του θα είναι. Δεδομένου ότι η έρευνα έχει περατωθεί, η περίοδος συγγραφής θα είναι μικρή. 200 περίπου σύμβολα και μονογράμματα, σε 2000 περίπου συνδυασμούς, περιμένουν για να αποκαλύψουν την πραγματική ιστορία.
Θα αποτελέσει τον «χρυσό οδηγό» στα χέρια των ιστορικών, αρχαιολόγων και ερευνητών, αυτών φυσικά που επιτέλους θα αποφασίσουν να τιμήσουν την ιδιότητά τους.

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ
Τι είναι αυτό πίσω από τον ποτάμιο θεό ΙΣΤΡΟ (3); Οπωσδήποτε το ίδιο με αυτό που είναι πίσω από τον κριό σε άλλη πόλη (4). Φυσικά το ίδιο που υπάρχει και στην πόλη της Συρίας ΓΑΒΑΛΑ (2). Και ακόμα πιο φυσικά, το ίδιο που υπάρχει και στην Αμφίπολη (1). Στο τρίτο καίει φωτιά επάνω, όμως στο τέταρτο κάθετε ένας αετός. Είναι φωλιά ή μήπως ο αετός συμβολίζει τον ήλιο και άρα φως; Πως συνδέεται ο κριός με τον πύργο και το Καβείριο που αποδεδειγμένα υπάρχει εκεί; Είναι σύμπτωση που και στις πόλεις του δευτέρου και τρίτου νομίσματος, υπάρχουν αποδεδειγμένα Καβείρια;
Προκύπτουν φλέγοντα ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν αυτόματα, μόλις οι της ανασκαφικής ομάδας προτάξουν τα πτυχία τους. Αυτό θα έδινε και μεγάλη χαρά στους παρατρεχάμενους θαυμαστές τους, που όμως θα εξακολουθούν να είναι πικραμένοι, ελπίζοντας σε μια ρεβάνς που δεν θα έρθει ποτέ. Κάποιοι από αυτούς γίνονται και υβριστές μου. «Μα κανείς δεν θα τον βάλει στη θέση του αυτόν» λένε.
ΚΑΝΕΝΑΣ αγαπητοί μου, είστε απροστάτευτοι εμπρός στην αλήθεια. Αν περιμένετε από τα πτυχία που ξέρετε, είναι μάταιο. Εγώ τα ορίζω αυτά.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ
Κάποτε πριν από 2100 χρόνια ακριβώς, συνέβη κάτι πρωτοφανές. Σε μια ακατοίκητη Μικρά Ασία, άρχισαν να φυτρώνουν πόλεις σαν τα μανιτάρια. Καλά το διαβάζετε. Κατά τους Τούρκους, τα ερείπια που υπάρχουν σε όλη την επικράτειά τους, είναι Ρωμαϊκά και Βυζαντινά. Είναι έγκλημα εκεί, να αναφέρετε κάποιος στα Ελληνιστικά χρόνια που προηγήθηκαν. Με αυτή τη γνώση μεγαλώνουν τα Τουρκαλάκια και φυσικά κάποια από αυτά γίνονται και γιατροί. Νάτοι οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, να συμμετέχουν σε παγκόσμιο συνέδριο και πανέτοιμοι να εκστασιαστούν από νέες αποκαλύψεις για το σπαθί του μέγα ήρωα. Ρε σεις δημοσιογράφοι, όταν γράφεται αυτά δεν γελάτε;
Κεκλεισμένων των θυρών και σε ένα ακροατήριο ιατρών που ελάχιστα καταλαβαίνει, με απαγορευμένες την μαγνητοσκόπηση και αναμετάδοση, θα γίνουν οι νέες αποκαλύψεις!!! από τον κύριο Λεφαντζή. Νόημα δεν βγάζω. Προφανώς γνώση θα λάβουν μόνο οι Τούρκοι και οι άσχετοι γιατροί. Εκτός αν δεν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα κοροϊδεύουν. Θεωρώ το δεύτερο πιθανότερο. Βλέπετε υπάρχει μια νοοτροπία στους «ομόσταβλους» να βάζουν πλάτη μεταξύ τους. Έτσι προκύπτουν οι συμμετοχές σε συνέδρια, οι βραβεύσεις, η στήριξη του τύπου και αυτά που λέμε «άλληλα γραμμάτια».

ΑΠ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ

ΑΠ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ
Σκέφτομαι καμιά φορά, ότι μπορεί να βρίσκομαι σε παράκρουση και έτσι να ακολουθώ λάθος δρόμο. Σκέφτομαι ότι η ανασκαφική ομάδα θέλει να λύσει τα μυστήρια του «Καστά» και εγώ τους στέκομαι εμπόδιο. Εκείνες τις στιγμές πρέπει να φέρω επιχειρήματα, για να πείσω τον εαυτό μου ότι βαδίζω σωστά. Δεν είναι εύκολο να χωρέσει νους ανθρώπου, πόσο θράσος χρειάζεται για να παρουσιάζεται η νύχτα μέρα. Τα πλέον αυτονόητα χάνουν τη σημασία τους, παραγκωνίζονται και για μια ακόμα φορά πάει να επικρατήσει μέσα από ψέματα, το ίδιον όφελος.
Όμως όχι, δεν κάνω λάθος. Δεκάρα δεν δίνουν για την αλήθεια και ούτε σκοπεύουν να την αναζητήσουν. Αλλά είναι σε πανικό, φοβούνται. Κάπου η αλήθεια κυκλοφορεί και ξέρουν ότι θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσουν.
Από αυτό το βλέμμα, κανείς από εσάς δεν πρόκειται να γλυτώσει.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Αναρωτιούνται πάμπολλοι, για το πότε επιτέλους θα αποκαλέσουν, όπως θα ήταν και το σωστό, τις Καρυάτιδες μαινάδες ή κλώδωνες. Ο φίλος μου Ευάγγελος, ζητά μάλιστα επ αυτού να αποκατασταθεί η αλήθεια. Θα ταίριαζε περισσότερο Ευάγγελε, αν ζητούσαμε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.
Σε μια χώρα όπου το ανώμαλο έγινε ομαλό, τελείως φυσιολογικά τις μαινάδες τις ονομάζουν Καρυάτιδες, την Ολυμπιάδα Περσεφόνη και τον Φίλιππο Πλούτωνα. Στην ίδια χώρα, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν ενοίκιο στην περιουσία τους. Οι συντάξεις περικόπτονται με τάση μηδενισμού, σαν να πρόκειται για το ομαλότερο πράγμα του κόσμου. Όλοι πάμε να πεισθούμε ότι με 350 το μήνα ζούμε ομαλά και άλλα τινά ανώμαλα – ομαλά. Θα ήταν παραφωνία λοιπόν, αν στην ανασκαφή λεγόντουσαν τα πράγματα με το όνομά τους.
Στα Αμφιπολίτικα νομίσματα του Αλεξάνδρου, τι πάει να πει Τ Ι μέσα σε κάτι που μοιάζει με τον περίβολο του «Καστά»; Είναι ομαλό ή ανώμαλο, η αλήθεια να περνά μέσα από τα νομίσματα;

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Asterios Tsintsifos .
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Το βιβλίο θα προωθηθεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Η τιμή του από εκεί θα είναι 35 ευρώ. 
Στην τιμή θα συμπεριλαμβάνεται το πορτρέτο του Αλεξάνδρου, αυτό που υπάρχει στην εικόνα. Θα είναι μεταλλικό με βάση τοποθέτησης ή για τον τοίχο.
 Η πρώτη έκδοση θα είναι περιορισμένη.
Όποιος φίλος επιθυμεί να αποκτήσει το βιβλίο από εμένα, να στείλει την πλήρη διεύθυνση και ένα τηλέφωνο σε μήνυμα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την μεγάλη ανταπόκρισή σας.
 ΔΙΑΔΩΣΤΕ το και σε φίλους.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΟΙ

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΟΙ
Τι συνέδεε τους Τημενίδες με τους Αντιγονίδες; Επικρατεί η αντίληψη, ότι αυτές οι δυο δυναστείες ήταν άσπονδοι εχθροί. Όμως ότι αρχίζει με έχθρα, δεν είναι υποχρεωμένο να τελειώνει κι έτσι. Στο ενδιάμεσο υπήρχε ο λαός, υπήρχε η Καβείρια λατρεία που ρίζωσε, υπήρχε και ο Αλέξανδρος, που θεός πλέον λατρεύονταν όσο κανένας άλλος. Έτσι οι Αντιγονίδες, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο στα νομίσματά τους να ξεφύγουν από τους Τημενίδες.
Ο Αλέξανδρος Ηρακλής, με τον ίδιο να θριαμβεύει πίσω (1), σε νόμισμα του Αντίγονου Γονατά. Το μονόγραμμα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΥΡΤΑΛΗΣ (2) σε νόμισμα του ιδίου. ‘Όλα τα γράμματα και των δυο ονομάτων της, διαβάζονται με ευκολία στο μονόγραμμα.
Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Σ και Μ Υ Ρ Τ Α Λ Η

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Η ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω δημοσιογράφους, γιατί δεν είναι. Τα ιδεώδη και τα ιδανικά που χαρακτήριζαν αυτό το λειτούργημα, δεν υπάρχουν πλέον. Υπάρχει μόνο φτηνή πάμφθηνη εξάρτηση και ξεπούλημα των χαρακτηριστικών της δημοσιογραφίας για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι οι «πρόθυμοι» της βάσης, όπως χαρακτήρισα ανάλογες με τη δική τους περίπτωση, σε κείμενο παλαιότερα. Αυτά είναι όμως γενικότητες και το σύστημα που σας επιβάλουν να εφαρμόζετε είναι όντως αποτελεσματικό. Έχετε θάψει αντίθετες του συστήματος απόψεις, ουκ ολίγες. Απόψεις που αν λίγο σεβόσασταν τον εαυτό σας, θα έπρεπε να ακούγονταν. Ας είναι όμως.
Πάλι σε παλαιότερο κείμενο, έγραψα ότι το πουλί Αστέριος είναι από αυτά που δεν τρώγονται. Θα σας το πω αλλιώς. Στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, εσείς πάντα θα έχετε το ρόλο του ποντικού. Πάντα εγώ θα επιλέγω το σωστό τάιμινγκ για να σας συντρίβω. Εσείς δεν πρόκειται να ντραπείτε από το αποτέλεσμα. Όλη η ικανοποίηση από την επικράτηση της αλήθειας, θα ανήκει σε μένα. Καμιά γάτα απέναντι σε ποντίκι δεν χαίρεται τη νίκη της.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΘΗΤΑ (Θ) ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΘΗΤΑ (Θ) ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ
Πέρα από το γράμμα θήτα που αναγνωρίζουμε για τα Καβείρια και το οποίο αντιστοιχεί στον αριθμό εννέα (1), υπάρχει και το σύμβολο στο ίδιο σχήμα. Το θήτα σαν σύμβολο, αποτελείται από τον ιερό κύκλο και την ιερή «μονάδα» που είναι η τελεία (1). Ισχύουν βέβαια και τα δυο, με το καθένα να έχει την δική του φιλοσοφία. Στον ιερό συμβολισμό λοιπόν, υπάρχουν περισσότερες παραλλαγές, που όμως όλες δείχνουν το ίδιο πράγμα. Έτσι βρίσκουμε την «μονάδα», να είναι μέσα στο δέλτα (4) που συμβόλιζε την ιερά τετρακτύ, τα κέρατα του κριού να ξεπροβάλλουν μέσα από τον ιερό κύκλο (2), τον ήλιο να ανατέλλει από τον κύκλο (3) και από την τετρακτύ (6). Τέλος μέσα στην τετρακτύ, απεικονίζεται δελφίνι (5) που συμβόλιζε τον Ποσειδώνα. Άλλωστε στα Καβείρια προείχε η ναυτική προστασία.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ή ΡΩΜΑΙΚΟ;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ή ΡΩΜΑΙΚΟ;
Υπάρχει μια παράμετρος που προέκυψε από τη στιγμή που η ανασκαφική ομάδα άρχισε να περπατά σε επικίνδυνα μονοπάτια. Όλοι γνωρίζεται τη μάχη που δόθηκε, για να χρεωθεί το μνημείο στον 4ο π. Χ. αιώνα. Απέναντι ήταν αυτοί που υποστήριξαν την Ρωμαϊκή ταυτότητα του μνημείου. Ξάφνου στο ERMITAZ της Ρωσίας, ανακοινώνεται πως ένα κομμάτι γλυπτού που απεικονίζει Ρωμαϊκό παραζώνιο, ανήκε στο μνημείο!!! Αν ισχύσει το αυτονόητο για το κομμάτι αυτό, τότε θα μπορούσε να συμπαρασύρει και το άλλο γλυπτό κομμάτι του συνόλου στη Ρωμαϊκή εποχή. Και τότε τι; Ευτυχώς βέβαια, που με τον ίδιο αυτονόητο τρόπο, αποδεικνύεται ότι τα δυο κομμάτια ανήκαν σε διαφορετικά σύνολα. Ευτυχώς που έκαστο κομμάτι έχει δέντρο με φίδι και αυτό ήταν απαράδεκτο να ανήκουν στο ίδιο σύνολο. Μόνο ένα δέντρο δικαιολογεί γλυπτό αυτού του είδους.
Αν υπάρχουν λοιπόν οπαδοί της Ρωμαϊκής θεωρίας που αναθάρρησαν, να κάτσουν εκεί που κάθονται. Αν κάποιοι έσπευσαν να επικροτήσουν την παραπάνω ανακοίνωση, να σκεφτούν ότι μπορεί να στρώνουν χαλί στη Ρωμαϊκή θεωρία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάποιος πρέπει να ανακαλέσει ή να καταρρίψει με επαρκή αποδεικτικό υλικό, την ήδη υπάρχουσα χρονολόγηση (εικόνα).