Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΑΡΧΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΑΡΧΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Ακόμα αισθάνομαι κουρασμένος από εχτές, όμως άξιζε τον κόπο. Στην αίθουσα, η Βεργίνα τακτοποιήθηκε. Νέος βασιλιάς στη θέση του Φιλίππου ο ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ (1). Στον τάφο του πρίγκιπα ο μικρότερος γιος του ΦΙΛΙΠΠΟΣ (4). Στον τάφο με τους ελεύθερους κίονες, ο γιος και διάδοχος του Λυσιμάχου στο θρόνο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (2). Μαζί και η τελευταία σύζυγος του Λυσίμαχου στον προθάλαμο του τάφου (3).
Η χθεσινή εκδήλωση όμως, ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα. Τι ακριβώς εννοώ, θα το ανακαλύπτετε φίλοι μου σιγά – σιγά. Η διαδικασία, θα καθιερώσει την οικογένεια στη μεγάλη τούμπα και μοιραία ο Φίλιππος θα πάει εκεί που πρέπει. Σε αναμονή του βίντεο λοιπόν, του οποίου επιλήφθηκαν επαγγελματίες του είδους. Υπήρχε μέγας λόγος γι αυτό.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ιδανικό περιβάλλον για τις ΒΙΔΡΕΣ προσέφερε ο Στρυμόνας ποταμός και η Κερκινίτιδα λίμνη κατ επέκταση. Στο σπανιότερο νόμισμα της ΛΑΕΙΤΙΑΣ (λιμάνι Αμφίπολης), η βίδρα κυνηγά για την τροφή της μέσα στο νερό. Το νόμισμα είναι μοναδικό και είναι άγνωστο στους αρχαιολογικούς και νομισματικούς κύκλους. Δεδομένου ότι αυτό που μετρούσε ήταν μόνο το βάρος του πολύτιμου μετάλλου, πολλές φορές και μόνο στο Παγγαίο, οι αρχαίοι «έπαιζαν» με τις παραστάσεις. Κάτι σαν τις έξτρα παραστάσεις στα κέρματα των δυο ευρώ.
Το γριβάδι αντιλαμβάνεται κάτι και στρέφεται αριστερά. Στην κίνηση αυτή, με την ουρά να είναι πλάγια και να μην είναι ορατή, αποθανατίζει ο καλλιτέχνης το άτυχο γριβάδι. Η βίδρα σε θέση επίθεσης εφορμά.
Ομολογώ ότι είναι από τα δυσκολότερα σε αναγνώριση νομίσματα και οι προσπάθειες όλων σας ήταν φιλότιμες. Το ψάρι αναφέρθηκε κάποιες φορές, όμως δεν ήταν αρκετό.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΤΕΡΜΑ ΤΑ «ΨΕΜΑΤΑ»

ΤΕΡΜΑ ΤΑ «ΨΕΜΑΤΑ»
Έγραψα μερικές φορές στην τετραετία των αναρτήσεων, ότι μόνο η παραδοχή μπορεί να σώσει την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου. Η παραδοχή της αλήθειας δεν ήρθε ποτέ. Έγραψα ακόμα, ότι σύντομα στις παρέες θα ντρέπονται να λένε τι δουλειά κάνουν. Η ώρα αυτή ήρθε. Η προσγείωση στην πραγματικότητα, θα είναι βίαιη και ανώμαλη μαζί. Τέλος εποχής για τη Βεργίνα όπως την ξέραμε. Το σαθρό και διάτρητο οικοδόμημα που από τη δεκαετία του 70 κτίστηκε, δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Με δόξα και τιμή, δυο άλλοι ένδοξοι Μακεδόνες βασιλείς (1 ,2) θα πάρουν τη θέση του Φιλίππου στην μεγάλη τούμπα εκεί. Αυτή τη φορά με γερά θεμέλια από ένα συντριπτικό αποδεικτικό υλικό. Και ακόμα παραπάνω, μια βασίλισσα (3) και ένας πρίγκιπας (4).
Στις 30 Μαΐου 2018 , Θα ελευθερωθεί επιτέλους ο Φίλιππος, ώστε να πάρει τη θέση του σ αυτό που είναι αντάξιό του. Στην δικιά του πόλη, την Αμφίπολι που τον λάτρεψε. 
Παράλληλα το όνομα ΑΙΓΕΣ, που στην ίδια φαρσοκωμωδία τοποθετήθηκε στη Βεργίνα, θα επανέλθει στην Έδεσσα όπου ανήκει. Στη Βεργίνα πέραν του ονόματος του Φιλίππου, δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ίσα ίσα, θα εμπλουτιστεί η ιστορία και ο τουρισμός μας με ακόμα τρία επώνυμα άτομα.


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ



ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΡΑΙΚΟΣ ΘΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ
Τα λόγια αυτά, φέρεται να τα είπε ο ήρωας της επανάστασης Αθανάσιος Διάκος. Πως κατέληξε όμως το ΓΡΑΙΚΟΣ να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο λαό; Δεν θα μπορούσε βέβαια μια τέτοια διάδοση του ονόματος, να προέρχεται από ένα ασήμαντο πρόσωπο της μυθολογίας ή από μια το ίδιο ασήμαντη πόλη. Θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο.
…..παριόντες δε Ωρωπόν την γην την Γραικήν καλουμένην,…..(Θουκυδίδης). Ο Παυσανίας στα Βοιωτικά γράφει ότι η Γραία ήταν μια πολύ μεγάλη έκταση που περιλάμβανε αρκετές πόλεις. Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα, ότι το Γραικός προέρχεται από τόπο ή περισσότερους τόπους, που όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την λατρεία Γαίας και Ρέας, από όπου προέρχεται το ΓΡ. Η απαρχή της λατρείας ήταν στη ιερή Βισαλτία, όπου ο τόπος ήταν Γαίας και Ρέας. Εκεί υπήρχε η αρχαία ΓΡΑΙΑ, μετά ΝΙΓΡΙΤΑ, που με αναγραμματισμό δείχνει την αρχαία ΤΑΝΑΓΡΑ ή ΤΑΝΑΓΡΑΙΑ ΚΟΡΗ (Θα την δούμε σε προσεχή ανάρτηση).
Φωτογραφία του Asterios Tsintsifos.
Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια διάδοση της αρχέγονης λατρείας, της λατρείας που ταυτίστηκε με τα Καβείρια της Ολυμπιάδας, παντού όπου υπήρχαν άνθρωποι ήταν τόπος Γαίας – Ρέας. Έτσι αβίαστα και φυσιολογικά προέκυψε το ΓΡΑΙΚΟΣ, που θα πει παιδί Γαίας και Ρέας. Η ρίζα βέβαια της λέξης, από τον ομφαλό της γης ΒΙΣΑΛΤΙΑ! (εξηγήσεις άλλη φορά).

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΤΟ ΜΟΛΥΒΔΟΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΤΟ ΜΟΛΥΒΔΟΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Είναι παράξενο, πως κάποια νομίσματα που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν, εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά. Έρχονται πολλές φορές να ανατρέψουν, να επιβεβαιώσουν, αποκαλύπτοντας σε κάθε περίπτωση γνώση.
Στην προφορική παράδοση του Αγίου Όρους ανήκει το ιστορικό επίσκεψης και διαμονής της Παναγίας, από όπου προκύπτει και η ονομασία «περιβόλι της Παναγίας».
ΥΠΕΡΑΓΙΑ Θ[ΕΟΤΟ]ΚΕ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟC, γράφει το νόμισμα της Παναγίας. Τελείως έξω από τα δεδομένα των χιλιάδων καταγεγραμμένων μολυβδόβουλων, μόνο αυτό κάνει προσωπική αναφορά στην Παναγία και μόνο αυτό φέρει τη λέξη ΑΘΩΣ. Η προφορική παράδοση του Άγιου Όρους προσωποποιημένη δηλαδή!
Δημοπρατείται στις αίθουσες δημοπρασιών του εξωτερικού και άποψή μου είναι, ότι αυτό είναι κειμήλιο και ανήκει στις μονές του όρους. Φίλοι που έχουν πρόσβαση εκεί, οφείλουν να μεταφέρουν την πληροφορία.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Asterios Tsintsifos 1 ώρα · ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
Πόσο μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο, ένα σωστά ερμηνευμένο σύμβολο; Να συνδέσει σκόρπιες πληροφορίες και να δημιουργήσει ιστορικό κεφάλαιο; Κεφάλαιο που ίσως δεν είναι επιθυμητό; Η επιστήμη της νομισματικής, ποτέ δεν έπρεπε να θεμελιωθεί, ποτέ δεν έπρεπε να την διδάξουν. Είναι απρόβλεπτη, αχαλίνωτη και δεν χειραγωγείται. Πνίγει τα ψέματα και λέει πάντα την αλήθεια. Δεν την θέλουν και γι αυτό τα μεθόδευσαν έτσι.

Ελληνικό Ιστορικό Πάρκο στον Δήμο Άργους Μυκηνών!

https://www.facebook.com/DimitrisKamposos2/videos/2063024167059583/

Ελληνικό Ιστορικό Πάρκο στον Δήμο Άργους Μυκηνών!
10.000!!!! (Ναι σωστά διαβάσατε) θέσεις εργασίας !!!!
Τι διαπραγματεύτηκα με ξένους επενδυτές;
Τι κερδίσαμε ως Δήμος;
Ποια τα ωφέλη για τον τόπο μας!
Δείτε λιγότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
Όλοι ρωτάνε τι είναι αυτό το «πράγμα» που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολι. Καμιά φορά, η απάντηση μπορεί να έρθει και έμμεσα, αν απαντηθεί κάποια ευκολότερη ερώτηση. Ας την κάνω λοιπόν. Γιατί τον Απρίλιο του 2015 ήρθε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και επισκέφτηκε τον «ΚΑΣΤΑ» στην Αμφίπολι;
Από μαρτυρίες παρισταμένων δημοσιογράφων, ήταν εξαιρετικά ταραγμένος μπροστά σε αυτό το «πράγμα»!!! Γιατί Σεβασμιότατε; Τι ήρθατε να κάνετε εκεί; Θεωρώ αυτό ευκολότερο, από το να δώσει κάποιος απευθείας ορισμό για το «πράγμα». Η επίσκεψή του βέβαια, ακυρώνει τις λέξεις ΤΥΜΒΟΣ και ΤΑΦΟΣ, που χρησιμοποιήθηκαν για να καμουφλάρουν την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του χώρου. Οι μικροί φτωχοί και ανόητοι που το σκέφτηκαν αυτό, θα εισπράξουν την αμοιβή τους!
Τι είναι λοιπόν αυτό που ταράζει τους ατάραχους; Που έλκει σαν μαγνήτης προσωπικότητες; Κάτι που βέβαια κανένας άλλος τύμβος ή τάφος κάνει.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ «ΔΕΛΦΙΚΟ» ΕΨΙΛΟΝ

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ «ΔΕΛΦΙΚΟ» ΕΨΙΛΟΝ
Η αναζήτηση του αυθεντικού διπλού έψιλον συνεχίζεται, χωρίς να αναζητηθεί η πιθανή εύρεση στα νομίσματα! Αυτό βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν είναι δελφικό. Ανήκε στους συμβολισμούς του αρχέγονου Ηλιακού ιερού, αυτό που αιώνες μετά ανακαίνισε στη μορφή που ξέρουμε, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ στην ΑΜΦΙΠΟΛΙ. Αψευδής μάρτυρες τα νομίσματα, που από τον 6ο π.Χ. αιώνα εμφανίζονται στην περιοχή εκεί. Μάλιστα έχουμε και την παραλλαγή του τετραπλού έψιλον (3), όπως και το τετραπλό λάμδα (4). Κοινό γνώρισμα είναι η μπίλια στο κέντρο, που μερικές φορές είναι διόγκωση στον κεντρικό άξονα (1). Πρόκειται για την ενεργειακή αφετηρία που τροφοδοτεί την ζωή, αλλά που υπακούοντας και στο φυσικό νόμο, ξαναπαίρνει από αριστερά την ενέργεια πίσω.
Δεν ήταν η Μακεδονία αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδος, αλλά ο βασικός ιερός πυρήνας όλης της Ελληνικής επικράτειας. Η αποκλειστική κατοικία Μεγάλων, Ολύμπιων, όπως και μικρότερων θεών! Έξω από τη Μακεδονία, όλα ήταν δανεικά. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.