Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ;

Ο Asterios Tsintsifos κοινοποίησε μια δημοσίευση στην ομάδα ευτοπία - Ροδολίβος Σερρών.
1 ώρα
Asterios Tsintsifos

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ;
Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχαν περίεργοι αρχαίοι που αρέσκονταν να γράφουν ιστορία στα νομίσματα. Έγραψαν λοιπόν για ένα αιώνιο άλογο, αφού δάφνινο στεφάνι αιωρείται πάνω από το κεφάλι του, ταυτισμένο με το Διόνυσο Ζαγρέα, αφού φέρει τα κέρατα του ταύρου, να είναι στο νόμισμα του Αλεξάνδρου. Είναι ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ βέβαια, που κάτω από αυτές τις συνθήκες, είχε υποχρεωτικά τόπο λατρείας. Αυτός ήταν στο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΙΕΡΟ, όπως μας διαφωτίζει το δίγραμμα ΔΙ κάτω από το θρόνο του Δία. Το Ζ πιο κάτω, απλά επιβεβαιώνει τον Ζαγρέα.
Σήμερα υπάρχουν ανασκαφικές ομάδες, που αρέσκονται να αποκρύπτουν την ιστορία των αρχαίων. Να βρίσκουν οστά αλόγου μέσα στο ΔΙ της Αμφίπολης και να τα εξαφανίζουν. Να εντοπίζεται το άγαλμα του προσκυνήματος στη Ρώμη και αντί να ξεσηκωθεί σύσσωμος σε αγώνα ο Ελληνικός πολιτισμός….. ΔΕ ΛΕΩ. Να γιατί αρχαιολόγοι, φέρετε δίκαια τον τίτλο των νεκροθαφτών του Ελληνικού πολιτισμού. Για όσους αρχαιολόγους, όπως μου λέτε μερικές φορές, νομίζετε ότι διαφέρουν και είναι αξιόλογοι, εγώ δεν θέλω να ακούω. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Αν βρείτε την περιγραφή από αυτό το σπανιότατο νόμισμα του Αδριανού, θα δείτε να γράφει ξερά ο περιγραφέας αρχαιολόγος, «Ο ήλιος πίσω». Όταν ο Αδριανός έκοψε αυτό το νόμισμα, δεν είχε στο μυαλό του τον ήλιο. ORIENS ΗΛΙΟΣ, όπως τα έβλεπε από τη Ρώμη ήταν ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΣ. Ξέρετε, το προσκύνημα του οποίου είναι στον Καστά της Αμφίπολης!!! Άλλωστε τι Ήλιος θα ήταν αυτός αν έλαμπε μόνο στην ανατολή. Η Ρώμη στα σκοτάδια θα ήταν;

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ
Μπορεί ένα νόμισμα να μην γράφει τίποτα απολύτως! Σημαίνει αυτό, ότι οι αρχαίοι δεν εξέφραζαν τίποτα; Δια της εικόνας και των συμβολισμών μόνο, εξέφραζαν 1000 φορές περισσότερα. Κατά το μια εικόνα 1000 λέξεις, που σε όλους μας είναι γνωστό. Δεν χρειαζόταν ο αρχαίος να γράψει Βουκεφάλας, φαντάστηκαν ότι η ανάμνηση του νικηφόρου και ιερού αλόγου δεν θα έσβηνε ποτέ. Φαντάστηκαν ακόμα, ότι η μοναδικότητα του αλόγου που λατρευόταν ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ και μάλιστα στην Αμφίπολη, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερα διαπιστευτήρια. Αυτό που δεν φαντάστηκαν, είναι ότι θα έρθει μεσαίωνας και οι αμόρφωτοι και άρα τυφλοί σήμερα αρχαιολόγοι θα έψαχναν επιγραφές για να εκφραστούν.
Ατύχησαν οι αρχαιολόγοι. Σε σχέση με τους υπέροχους αρχαίους που εκφράζονταν έτσι, αυτοί φαντάζουν πιο χαζοί και από τα «ραδίκια». Αυτό είναι ένα πολύ μικρό νομισματικό παράδειγμα, που έχει εφαρμογή σε χιλιάδες αρχαία ευρήματα. Την απόλυτα τακτοποιημένη αρχαιότητα, τα ίδια «ραδίκια», την κατάντησαν χάος! Μη ξέροντας τι να κάνουν, παίζουν με τον πολιτισμό μας, όπως τα παιδάκια με τα κουβαδάκια στην άμμο.
Γράφοντας αυτά, μούρθε στο μυαλό η ημερίδα της Κοτταρίδη που θα γίνει την Κυριακή 30/9 στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του πολυκεντρικού μουσείο των ΑΙΓΩΝ. Θρασύτατα τα «ραδίκια». Όσοι πάτε, μην ξεχάσετε τα κουβαδάκια σας.


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟΣ; ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ;

ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟΣ; ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΟΣ;
ΙΕΡΟΣ; ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ; ΤΥΧΕΡΟΣ; ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ; ΑΠΛΑ ΑΡΙΘΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ο ΠΥΡΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ

Asterios Tsintsifos

Ο ΠΥΡΑΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΛΙΚΙΑΣ
Ο ποτάμιος θεός ΠΥΡΑΜΟΣ στη πόλη Μοψουεστία της Κιλικίας, αναπαύεται επάνω στην καινούργια γέφυρα, ΔΩΡΕΑ όπως γράφει στις καμάρες της, από τον αυτοκράτορα Βαλεριανό. Παρά του ότι ήταν Δωρεά, οι εργολάβοι φαίνεται ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Δέχτηκε βέβαια κάποιες επισκευές πρόσφατα, αλλά καλά κρατάει.
Ο ήρωας Πύραμος και η κόρη του Ασωπού Θίσβη σφοδρά ερωτευμένοι, πράγμα που είχε ως συνέπεια η Θίσβη να μείνει έγκυος και όταν το κατάλαβε αυτοκτόνησε. Τότε ο Πύραμος αυτοκτόνησε και αυτός. Στη συνέχεια οι θεοί έκαναν τον Πύραμο ποταμό και τη Θίσβη πηγή. Ο Πύραμος διέρρεε την Κιλικία, ενώ το νερό της Θίσβης γινόταν ρυάκι και τον συναντούσε. Κατ αυτόν τον τρόπο όρισαν οι θεοί να ξανασμίξουν.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΑΤΟΣ ή ΓΑΜΟΣ ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ;


ΓΑΤΟΣ ή ΓΑΜΟΣ ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ;
Ο ΙΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ ήταν ένας στα πολλά εκατομμύρια και εκπλήρωνε δια των απογόνων, έναν ή περισσότερους σημαντικούς σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας διάσημος και διαφορετικός γάμος στην αρχαιότητα, στον οποίο είχαν ανάμειξη θεοί. Τι γινόταν όμως, όταν παράλληλα του πρώτου γάμου, εξελισσόταν δεύτερη ΙΕΡΟΓΑΜΙΑ, που σκοπό είχε να προκύψει από απογόνους των δυο, τρίτος διαδοχικός ΙΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ;
Τότε, ο πρωτότοκος της τρίτης μέγιστης Ιερογαμίας, είναι αυτό που λέμε ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ! Κουβαλά δηλαδή τις ψυχές των τριών ζευγαριών που συνευρέθηκαν, ώστε να προκύψει αυτός και βέβαια με τη δική του, σύνολο επτά.
Είναι ένα ερώτημα, αν αυτή η σπανιότατη διαδικασία εξακολουθεί και σήμερα. Ένα καλύτερο ερώτημα είναι, ποιοι και πόσοι κατά το παρελθόν υπήρξαν Επτάψυχοι. Ένα ακόμα καλύτερο ερώτημα είναι, πόση ισχύ έδινε η προαναφερόμενη διαδικασία στον εφτάψυχο. Και άλλα πολλά ερωτήματα βέβαια.



Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΑΝΤΡΙ

Asterios Tsintsifos

ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΑΝΤΡΙ
Και λιθοβόλησε την Ολυμπιάδα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Και μετά όλοι μαζί μάθαμε ιστορία. Διορίσαμε και αρχαιολόγους, σαν τις αμόρφωτες Βελένη και Κοτταρίδη, για να ζήσουμε ακόμα καλύτερα. Ξέρετε, η Βελένη με τα στεφάνια και η διαχειρίστρια της φαντασίωσης του Ανδρόνικου Κοτταρίδη.
Έτσι διαχειρίστηκαν την αιώνια γυναίκα Ολυμπιάδα. Αιώνια γιατί φορά δάφνινο στεφάνι (3), όπως μόνο ο Δίας ο Απόλλωνας και ο Αλέξανδρος φορούσαν. Όλοι ΑΙΩΝΙΟΙ...
Δείτε περισσότερα
s

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΑΣΤΑΣ"

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΑΣΤΑΣ"
Από νόμισμα των ΕΝΝΕΑ ΟΔΩΝ