Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

α · ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31/3) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31/3) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλεσμένος από τους «ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ» θα τα πούμε στην κάτω Τούμπα. Το θέμα μας ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ στην οδό ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ 29 και ώρα 19.00.
Θα βρίσκομαι από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και στους φίλους που επιθυμούν να τα πούμε σε κάποια στιγμή, μήνυμα σε μένα.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗΣ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΤΗΣ
Τα Λατινικά μου είναι άθλια και έτσι βλέποντας τον αρχαίο Ρωμαϊκό χάρτη χρειάζομαι βοήθεια. Τι θα πει:
AEGAEA postea EDESSA επάνω σ αυτόν;
Λέτε να θέλει να πει το ίδιο όπως παραπέρα που λέει THERMA postea THESSALONICΙ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ο ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ
Αναρωτιέμαι καμιά φορά τι είναι καλύτερο για τους αρχαιολόγους. Να μιλάνε ή να το κρατάνε κλειστό. Στον τάφο της Βεργίνας μίλησαν και την αηδία σύντομα θα τη μοιραστούμε όλοι. Στη Νάουσα ο τάφος ήταν συλημένος και έτσι ο θεός μας φύλαξε. Τον είπαν ο τάφος με τα ανθέμια και ξεμπέρδεψαν. Σίγουρα πιο καλά έτσι. Πήρε αυτό το όνομα βέβαια, γιατί είναι μοναδικός στο είδος.
Κλειδί για την περαιτέρω έρευνα είναι τα ανθέμια της οροφής, που αν τύχει και συμβόλιζαν κάποιο πρόσωπο, αυτό θα ήταν ο νεκρός! Τα ανθέμια και ιδιαίτερα του εσωτερικού, αποκαλύπτουν την ακριβή ιδιότητα του νεκρού. Μπορούν όμως να αποκαλύψουν και το όνομά του; Άμεσα όχι. Έμμεσα όμως; Μήπως το ίδιο ιδιαίτερο ανθέμιο κάπου αλλού συνοδεύει καμιά επιγραφή; Μήπως σε κανένα νόμισμα συνοδεύεται και από όνομα; Σίγουρα στους αιώνες που ακολούθησαν, αυτό το συγκεκριμένο ανθέμιο, υπήρξε σύμβολο μιας ισχυρής αδελφότητας!
Εν πάση περιπτώσει, ο τάφος είναι επισκέψιμος και το ενδιαφέρων σε τέτοιες ανώνυμες καταστάσεις, πολύ μικρό. Κατά εκείνον τον ανεκδιήγητο Ξυδάκη που δεν ψάχνει για διάσημους νεκρούς, απλά δεν επιθυμεί την ανάδειξη κανενός Ελληνικού τόπου! Εδώ Ξυδάκη που μπέρδεψες τις χώρες, μόνο διάσημους νεκρούς έχουμε.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΣ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΙ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΣ
Έκπληξη μου προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή σας στην τελευταία ανάρτηση «ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΒΑΚΤΡΙΑΣ». Έτσι μετά από μικρή απουσία μου θα συνεχίσω με αυτή.
Είναι γεγονός με βάση τη χρονολόγηση (3ος αιώνας π. Χ.), ότι ο καλλιτέχνης προφητεύει. Ο Αλέξανδρος δεν υπάρχει πια, λάμπει στον ουρανό και η ΡΕΑ - ΙΣΙΔΑ ετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση! Έρχεται από τον ουρανό και κατευθύνεται προς τον επίγειο θρόνο της. Φέρνει μαζί της αυτό που θα ακολουθήσει! Η ιέρεια προετοιμάζει τον θρόνο για να υποδεχθεί την διάδοχο κατάσταση! Ίσως ο καλλιτέχνης να μην γνωρίζει ακριβώς την διάδοχο κατάσταση, γνωρίζει όμως ότι αυτή υπάρχει! Γνωρίζει ακόμα, ότι πάντα η ΡΕΑ επιλαμβάνεται στα διαδικαστικά. Η φτερωτή γυναίκα, συμβολίζει την ακολουθία που πάντα είναι θεϊκή. Αυτή η πανάρχαια γνώση της επανάληψης που οι μύστες τότε κατείχαν, έδωσε έργα σαν κι αυτό της Βακτρίας.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Asterios Tsintsifos 12 λεπτά · ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΣΤΗ ΒΑΚΤΡΙΑ

Asterios Tsintsifos

ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΣΤΗ ΒΑΚΤΡΙΑ
Εξερχόμενη η Ρέα από τον Ουρανό, έχει μαζί στο άρμα της την γυναίκα «άγγελο» που θα φέρει στον κόσμο ένα τέλος και μια αρχή! Με την ίδια διαδικασία στο παρελθόν, ήρθε ο Αλέξανδρος, που την συγκεκριμένη στιγμή έλαμπε στον ουρανό θεοποιημένος! Εκφράζει η παράσταση κάτι της εποχής; Είναι άραγε προφητική για το μέλλον; Υπάρχει κάτι που να το διευκρινίζει στην παράσταση;
Σε πιο βαθμό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε το έργο ενός μύστη της αρχαιότητας; Πόσο αδιανόητο μας φαίνεται το να υπάρξουν κάποτε δυο Ήλιοι στον ουρανό μας; Αυτό είναι η κάτι άλλο; Τι είναι αυτό στο οποίο κατευθύνονται οι λέοντες; Θα μπορούσε να εξιστορείται κάτι από την δικιά μας Αμφίπολι εδώ στην Μακεδονία;

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΡΕΑ – ΙΣΙΔΑ

ΡΕΑ – ΙΣΙΔΑ
Η Ίσιδα ήταν κόρη των Γκεμπ και Νουτ (Γαίας – Ουρανού) που αυτόματα την ταυτίζει με την ΡΕΑ. Που τα βρήκε τα φτερά η ΊΣΙΔΑ; Φτερά αετού βέβαια, σαν αυτά των σφιγγών προστάτιδων της ΡΕΑΣ. Είναι τα φτερά που την φέρνουν στον Ουρανό και τον Ήλιο και είναι αυτά που τα δανείζεται η ΝΕΜΕΣΙΣ, όταν πρόκειται να αποδώσει δικαιοσύνη.
Η ίδια ΝΕΜΕΣΙΣ που απελευθερώθηκε από το μνημείο της Αμφίπολης, όταν μη μπορώντας να αποφύγουν το πεπρωμένο, αποκάλυψαν οι δύστυχοι χωρίς να το θέλουν. Στο πλήρωμα του χρόνου, τα πράγματα αλλάζουν και δεν υπάρχει γυρισμός. Συγχωροχάρτια δεν ισχύουν και οι φαύλοι θα νιώσουν τον θυμό αυτών που αιώνες τώρα εξοργίζουν.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΒΙΣΑΛΤΕΣ

ΑΡΓΕΑΔΕΣ ΒΙΣΑΛΤΕΣ
Ο Αισχύλος στην τραγωδία του «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» αναφέρει ότι οι Πελασγοί προέρχονταν από το Άργος. Στην ίδια τραγωδία ο Βασιλιάς Πελασγός αναφέρει:
…..Του γηγενούς Παλαίχθονος είμαι εγώ γιος, ο Πελασγός, που κυβερνώ τη χώρα. Και αφού είμαι ο βασιλιάς επόμενο είναι να πάρουν από μένα τ΄ όνομά τους οι Πελασγοί που κατοικούν τη χώρα. Όλη αυτή που τη διασχίζει ο αγνός Στρυμόνας στη δυτική πλευρά του……
Λόγος γίνεται βέβαια για τη Βισαλτία, που έχει θέση στην τραγωδία με την ιερή της ιδιότητα. Αργεάδες λοιπόν οι Βισάλτες, όπως και οι Μακεδόνες! Ένας άρρηκτος δεσμός που λειτούργησε σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Έμπρακτα την καταγωγή τους οι Βισάλτες, την αποδεικνύουν με το που «έκοψαν» τα πρώτα τους νομίσματα. CΙΣΑΛΤΙΚΩΝ! Το Β που χρησιμοποιούν και κατ επέκταση όλο το αλφάβητο είναι από το Άργος! Μόνο το Άργος έγραφε έτσι το Βήτα. Επομένως, όσο Θράκες είναι οι Μακεδόνες, άλλο τόσο είναι και οι Βισάλτες! Ο μανδύας των Θρακών που χρησιμοποιήθηκε από τους παραχαράκτες της ιστορίας για τη Βισαλτία, ήταν για να μην βγούνε ποτέ στο φως αυτά που πρέσβευε η ιερός αυτός τόπος για τον Ελληνισμό! Θέμα μας δεν είναι η Θράκη, όμως για Θρακικά φύλα ψάξτε έξω από τη Ελληνικότατη Βισαλτία.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΟΧΕΡΗ ΕΔΕΣΣΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΟΧΕΡΗ ΕΔΕΣΣΑ
Αφιερώνω την φωτογραφία στον πρώην αντιρρησία Εδεσσαίο Κο Καραμανάβη, που σε αυτή την εκδήλωση δήλωσε ότι οι ΑΙΓΕΣ δεν είναι στη Βεργίνα!

ΙΕΡΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ

ΙΕΡΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ
Είμαι η οικουμενική ΜΗΤΕΡΑ των πάντων, η ίδια η ΦΥΣΗ και Κυρία όλων των στοιχείων της, η ΑΙΩΝΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ των ανθρωπίνων έργων, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ νεκρών και αθανάτων, ΟΥΡΑΝΙΑ και ΓΗΙΝΗ μαζί. Είμαι αυτή που την γνωρίζουν με αμέτρητα ονόματα, η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ που την εκφράζουν όλες οι θεότητες.
Εκεί στη Μακεδονική Φρυγία με αποκαλούν ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, στην πανάρχαια Αττική, με λένε ΚΕΚΡΩΠΙΑ ΑΘΗΝΑ. Περισσότερο γνωστή είμαι σαν ΔΗΜΗΤΡΑ παντού και ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ στον δυτικό Ελληνισμό. Στην Κρήτη ΔΙΚΤΑΙΝΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ενώ στην Κύπρο είμαι η ΠΑΦΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Αλλού ΗΡΑ, αλλού ΕΚΑΤΗ και ΝΕΜΕΣΙΣ όταν πρέπει. Και οι Αιγύπτιοι επίσης, με λατρεύουν με δικές τους ιεροτελεστίες, αποκαλώντας με ΙΣΙΔΑ.
Στη ΒΙΣΑΛΤΙΑ και το Παγγαίο, είμαι ταυτισμένη με τη μητέρα μου ΓΑΙΑ, συνυπάρχω με τον πατέρα ΟΥΡΑΝΟ και με ξέρουν ΡΕΑ.
(Απόσπασμα από το βιβλίο μου ΙΕΡΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ που σύντομα θα εκδοθεί)