ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Εκεί στη δυτική Μακεδονία, γίνεται ολίγο από χαμός όσον αφορά την ταύτιση των αρχαίων πόλεων. Μέχρι που υπάρχει η θεωρία, ότι η αρχαία Έδεσσα υπήρχε στη Βέροια. Όσον αφορά τις αρχαίες ΑΙΓΕΣ, εν μέσω αμφισβητήσεων τις τοποθέτησαν στη Βέροια. Πρόκειται για την αρχαιολογία του άρπα κόλλα και του δε βαριέσαι.
ΕΔΕΣΣΑ είναι εκεί που υπάρχουν οι δυο μεγάλοι καταρράκτες και πουθενά αλλού. Δεν θα μπορούσε, οι μεγαλύτεροι καταρράκτες των Βαλκανίων να απουσιάσουν από τα νομίσματα. Σε μια εξαιρετικά σπάνια κοπή της Έδεσσας με την επιγραφή ΕΔΕCCEΩΝ, οι δυο καταρράκτες προσωποποιούνται και απεικονίζονται εκατέρωθεν της προσωποποιημένης επίσης Έδεσσας (1).
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Γιατί οι αρχαίοι έβαζαν κατσίκα (ΑΙΓΑ) σε νομίσματα της Έδεσσας (1,2); Τι ήθελαν να υποδηλώσουν με την παρουσία της εκεί; Στις συνολικές παραστάσεις των νομισμάτων, η αίγα είναι αταίριαστη. Σε κανένα άλλο νομισματοκοπείο της αυτοκρατορικής Μακεδονίας, δεν αναπαρίσταται αίγα!!! Γιατί στην Έδεσσα;
ΥΓ. Εσείς πως το εξηγείτε Κα Κοτταρίδου; Βρε μπας εκτός από ψευτοτάφο, έχουμε και ψευτοπόλη; ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ και ούτε οι καταρράκτες θα μπορέσουν να ξεπλένουν κάποιους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου