Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Asterios Tsintsifos
· 
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Επίσημα γράφουν ότι πρόκειται για τους «μυστηριώδεις θεούς από το ΣΕΙΡΙΟ», αφού στη φυλή ΝΤΟΓΚΟΝ από το ΜΑΛΙ της Αφρικής, γνώριζαν περί Σείριου! Θεοί βέβαια για τους ΝΤΟΓΚΟΝ, όμως ήταν οι καθόλου μυστηριώδεις ΜΙΝΩΙΤΕΣ από την Κρήτη! Αυτοί δηλαδή που γνώριζαν αστρονομία, έδωσαν γνώση στη φυλή και τους δίδαξαν τις Μινωικές δοξασίες! Ίσως και να τους αναγνώρισαν οι ανθελληνικοί κύκλοι στην τοιχογραφία, όμως από οπουδήποτε είναι καλά, αρκεί ΟΧΙ από την Ελλάδα!

Τα ξίφη τους τα είχαν επ ώμου με τη λαβή προς τα κάτω σε ένδειξη ειρήνης! Άλλως το ξίφος είναι στο ζωνάρι και έτοιμο για χρήση (ΠΑΡΑΖΩΝΙΟΝ)! Μέχρι και στους Ρωμαίους επέζησε αυτός ο συμβολισμός του ξίφους! Το θηκάρι με την πεπλατυσμένη άκρη, είναι αυτό που δημιουργεί τις συνδέσεις! Ο δίσκος του ΗΛΙΟΥ αντί για κεφάλι στους πολεμιστές, παρέπεμπε στην Ηλιολατρία των Μινωιτών και όχι σε σκάφανδρα της ίδιας ουφολογικής θεωρίας!



Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ (ΠΑΛΙΟΤΡΟΣ) ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ (ΠΑΛΙΟΤΡΟΣ) ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Απέχοντας μόνο 13 χιλιόμετρα από την αρχαία Αμφίπολη, ήταν τα επίσημα λουτρά της πόλης! Προφανώς τα νερά ήταν ζεστά, μια και απείχαν μόνο 14 χιλιόμετρα από την κοινότητα Θερμών Νιγρίτας με τα πασίγνωστα ζεστά νερά! Συμπλήρωναν το γνωστό σήμερα τόξο που κατέληγε στη Βουλγαρία. Αντίστοιχα αρχαία λουτρά, αποκαλύφθηκαν δυτικότερα στα Θερμά, αλλά και ακόμα δυτικότερα στον αρχαιολογικό χώρο της κοινότητας Τερπνής (εικόνες)!
Τα παλαιά λουτρά (Παλιότρος), σήμερα Άγιος Δημήτριος Βισαλτίας, ανήκαν στα αρχαία χρόνια, αφού το όνομα του χωριού ανήκε στην Τουρκοκρατία! Τα παλαιά πριν αιώνες, ήταν σίγουρα αρχαία! Ο μόνος χώρος που θα μπορούσαν να υπάρχουν αυτά τα λουτρά, ήταν στην μεγάλη τούμπα πλάι στον μεγάλο τότε ποταμό και παραπόταμο του Στρυμόνα Εζοβίτη! Στη μικρή τούμπα (κάτω αριστερά με τα δέντρα) πλάι στη μεγάλη, ήταν το ιερό! Η μεγάλη τούμπα που φιλοξενούσε τα λουτρά, έχει μήκος 250 μέτρα και κατά περίεργο τρόπο, όσο ακριβώς και η τούμπα στα ανασκαφέντα λουτρά της Τερπνής! Υπήρξε αυτόνομο συγκρότημα, καθότι οικισμοί και πόλεις απείχαν αρκετά χιλιόμετρα από αυτό! Νομίσματα που βρέθηκαν στο χώρο, έδειξαν ότι τα λουτρά ήταν ονομαστά (πολυσυλλεκτικός από μακρινές πόλεις χώρος) και ότι αυτά λειτουργούσαν από τον 6ο π.Χ. αιώνα!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες